Καταγγελία για την πειθαρχική δίωξη του Στέλιου Μερμίγκη


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Καταγγελία για την πειθαρχική δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης του εκπροσώπου των εργαζομένων και μέλους του ΔΣ εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου, Στέλιου Μερμίγκη.

Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην Δυτική Ελλάδα καταγγέλλει την μεθοδευμένη προσπάθεια ποινικοποίησης και περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης του μέλους του ΔΣ των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου Στέλιου Μερμίγκη. Σε πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας σχετικά με την κακοδιοίκηση στο Νοσοκομείο Αγρινίου, κατά τη διάρκεια θητείας του απερχόμενου Διευθυντή, το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο διέρρευσε τις προηγούμενες μέρες στον τύπο, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην «προβληματική συμπεριφορά» του εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, και εργαζόμενο στο φαρμακείο του νοσοκομείου, ζητώντας την πειθαρχική του δίωξη γιατί:
α) έδωσε ως συνδικαλιστής συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στον χώρο εργασίας του, σχετικά με την κακοδιοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου,
β) έλαβε μέρος σε σύσκεψη φορέων της πόλης του Αγρινίου για τα ζητήματα υγείας του νομού και τα προβλήματα του νοσοκομείου Αγρινίου, έχοντας ζητήσει και λάβει δίωρη άδεια απουσίας από την εργασία του. Οι ενέργειες αυτές που μόνο στόχο είχαν την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών για τα φλέγοντα ζητήματα της δημόσιας υγείας, και αποτελούν αυτονόητο συνδικαλιστικό και εργασιακό δικαίωμα επιλέγονται από το δήθεν ανεξάρτητο ΣΕΥΥΠ για να στοχοποιηθεί η αγωνιστική δράση του Στέλιου Μερμίγκη. Οι διαρροές σχετικά με το πόρισμα στοχοποιούν επίσης το φαρμακείο του νοσοκομείου, μιλώντας για κακοδιαχείριση, χωρίς αυτό να τεκμηριώνεται.
Η αιτίες που οδήγησαν σε αυτήν την προσπάθεια στοχοποίησης και ποινικοποίησης, που θυμίζει άλλες εποχές, δεν είναι άλλες από την δυσαρέσκεια που προκάλεσαν οι δημόσιες καταγγελίες του εκπροσώπου των εργαζομένων, και οι δύο αναφορές του στην Εισαγγελία Αγρινίου (με κοινοποίηση στο ΣΕΥΥΠ), σχετικά με την κακοδιοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου. Είναι προφανές ότι παρά την αποπομπή του διορισμένου από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διευθυντή, ο οποίος παρέμεινε επί ένα χρόνο διευθυντής και επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις γνωστές καταγγελίες εναντίον του, το σύστημα εξουσίας, οι κομματικοί εγκάθετοι αλλά και η διοικητική ιεραρχία που στηρίζει αυτές τις πρακτικές, εξακολουθούν να κινούν τα νήματα προσπαθώντας εκδικητικά να φιμώσουν τις φωνές που αποκαλύπτουν, καταγγέλλουν, αγωνίζονται.   
Ο αγώνας για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους ενοχλεί;
Τα τελευταία χρόνια η πολιτική όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, του ΔΝΤ  και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι μόνο η μείωση των δαπανών για την υγεία, αλλά η ουσιαστική κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, η μετακύληση του κόστους φαρμάκων-εξετάσεων-νοσηλείας στους ασφαλισμένους και τους ανασφάλιστους, η υποκατάσταση των δημόσιων δομών από ιδιωτικά κέντρα, η απόδοση δημόσιων υποδομών σε ιδιώτες. Έτσι η απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων και των εργαζόμενων σε αυτά μέσα από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση δεν οφείλεται μόνο σε «μνημονιακές δεσμεύσεις», αλλά στην μετατροπή της υγείας σε πεδίο κερδοφορίας των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων. Έτσι συκοφαντούνται και στοχοποιούνται από συστημικά ΜΜΕ οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας.
Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, η υποστελέχωση, η κακοδιοίκηση και οι περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες, έχουν πυροδοτήσει πολλές κινητοποιήσεις κατοίκων, σωματείων και φορέων. Η συζήτηση των προβλημάτων της δημόσιας υγείας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου με επιτακτικό το αίτημα φορέων και σωματείων, και έντονη παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Ανυπόταχτο Αγρίνιο Στέλιου Μερμίγκη, για συντονισμό των κινητοποιήσεων, οδήγησαν στη δέσμευση του δημάρχου Αγρινίου να καλέσει αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου σε σύσκεψη για το ζήτημα της υγείας. Η ενεργή παρουσία των κατοίκων του Αγρινίου, των σωματείων εργαζομένων στην υγεία και άλλων σωματείων, των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την διάλυση της δημόσιας υγείας θα αποτρέψει να γίνει η σύσκεψη αυτή μια εθιμοτυπική συνάντηση θεσμικών παραγόντων.
Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην Δυτική Ελλάδα συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις για δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς αποκλεισμούς για τους κατοίκους των πόλεων και των απομονωμένων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας. Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι ιδιαίτερα εμφανής στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, όπου παρά την ύπαρξη νοσοκομειακών μονάδων, η υποστελέχωση και οι περικοπές τις οδηγούν σε υπολειτουργία και στην διαρκή προώθηση σοβαρών περιστατικών σε μεγαλύτερες μονάδες γειτονικών νομών. Η άρση των ανισοτήτων στην πρόσβαση στη δωρεάν υγεία στη Δυτική Ελλάδα, η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και της νοσοκομειακής περίθαλψης, οι προσλήψεις προσωπικού, η κατάργηση της συμμετοχής των ασθενών στις εξετάσεις και τα νοσήλεια, η δημόσια δωρεάν υγεία για ντόπιους και μετανάστες, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους είναι το βασικό αίτημα του λαϊκού κινήματος που φουντώνει ξανά απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην Δυτική Ελλάδα ζητά να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του Στέλιου Μερμίγκη.
Να δοθεί άμεση λύση για την στελέχωση και πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αμαλιάδας, Πύργου και την αναβάθμιση των παροχών υγείας στη Δυτική Ελλάδα προς όφελος των εργαζομένων, των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων.  


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα