Άρθρο του Αλέκου Αναγνωστάκη υποψήφιου με την ΑΡ.ΠΑ

Ύπουλα, αδιόρατα, ανυποψίαστα.

Στο βιβλίο «Hitler's Furies: German Women In The Nazi Killing Fields», περιγράφονται επεισόδια φρίκης. Η 23χρονη Erna Petri π.χ παντρεμένη με ανώτερο αξιωματούχο των Ες Ες επέστρεφε στο σπίτι της έπειτα από βόλτα για ψώνια, όταν είδε με την άκρη του ματιού της έξι μικρά αγόρια, σχεδόν γυμνά, κουλουριασμένα και τρομοκρατημένα στην άκρη του δρόμου. Κατάλαβε. Ήταν οι Εβραίοι, για τους οποίους είχε ακούσει, που το είχαν σκάσει από τραίνο που τους μετέφερε στα στρατόπεδα. Ως μητέρα και η ίδια, πήρε τα αγόρια που λιμοκτονούσαν, στο σπίτι της. Τα ηρέμησε, τους έδωσε φαγητό. Ύστερα οδήγησε και τα έξι στο δάσος -ο μικρότερος ήταν έξι ετών και ο μεγαλύτερος δώδεκα- τα έβαλε στη σειρά και τα πυροβόλησε το ένα μετά το άλλο, στον αυχένα. (Αυτός ο σχιζοφρενικός συνδυασμός της τρυφερής μητέρας και της ψυχρής δολοφόνου που εμφανίστηκε στους ναζί διερευνάται).
Η Pauline Kneissler που εργαζόταν στο Grafeneck Castle, νοσοκομείο «ευθανασίας» στη νότια Γερμανία, επιθεωρούσε τα ιδρύματα για ψυχολογικά ασθενείς – κυρίως γερμανούς - και «διάλεγε» 70 την ημέρα τους οποίους εξολόθρευε με αέρια.
Εκεί γύρω στο 36-38 πολυάριθμες νοσοκόμες και μαίες υπηρέτησαν το πρότυπο της Άριας Φυλής «σφαγιάζοντας» με τις ενέσεις και τις βελόνες τους χιλιάδες νεογέννητα γερμανάκια και ανάπηρους ανθρώπους με νοητικά προβλήματα.
Την ίδια περίοδο στα γερμανικά σχολεία τα παιδιά έλυναν παράλληλα το εξής «αθώο» πρόβλημα: Ένα νοσοκομείο για νοητικά ανάπηρους στοιχίζει 16000 μάρκα, ένα σχολειό 4000 μάρκα. Πόσα σχολεία κατασκευάζονται αντί ενός νοσοκομείου νοητικά ανάπηρων;
…Το σχολείο, ο δάσκαλος, τα μαθηματικά στην υπηρεσία του φασισμού.
Ύπουλα, αδιόρατα, ανυποψίαστα.
……………………………………………………………………………………………
Ο Σταύρος Τσακυράκης είναι καθηγητής συνταγματικού δημοσίου δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές Σπουδές στη Φιλοσοφία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Είναι ακαδημαϊκός Επισκέπτης στα Πανεπιστήμια του Harvard (1993-1994), Columbia (2000), Harvard (2001) και NYU (2007-2008).
Ο Σταύρος Τσακυράκης είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού.
Για να «σωθούμε» προτείνει, ανάμεσα στα άλλα :
«… Αν για διαφόρους λόγους είναι αδύνατο να κάνουμε τις αλλαγές που απαιτούνται υπάρχει μια ριζοσπαστική πρόταση που έχει μεν το φοβερό μειονέκτημα να μην εμπιστεύεται την ικανότητά μας να πράττουμε με αυτονομία... Θα λύναμε όλα τα προβλήματά μας αν κάθε ελληνική οικογένεια προχωρούσε στην αδελφοποίησή της με μια γερμανική και ανέθετε σε αυτήν την πλήρη διαχείριση των οικονομικών της.
Κάθε πρωί μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου θα έβγαινε το πρόγραμμα της ημέρας και το βράδυ θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος. Θα εξανεμίζαμε το έλλειμμα πιο γρήγορα από όσο υπόσχεται ο κ. Α. Σαμαράς. Με την υπόδειξη των αδελφών μας θα πληρώναμε όλοι φόρους και θα περιορίζαμε την σπατάλη. Αυτή η καθημερινή επαφή θα είχε ασφαλώς και γενικότερα ευεργετικά αποτελέσματα στην παιδεία μας, στο σεβασμό των συμπολιτών μας και στην επικράτηση του κράτους δικαίου.
Έτσι απλά, ύπουλα αδιόρατα και ανυποψίαστα…..

Αλέκος Αναγνωστάκης φυσικός
Υποψήφιος με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΑΡΠΑ)


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα