Ανεπιθύμητος στην Πάτρα ο καταστροφέας της δημόσιας υγείας

Την Πάτρα επισκέπτεται ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου για να μιλήσει σε ημερίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας. Υποθέτουμε εκεί θα εκθειάσει τις πρωτοβουλίες του που εκτίναξαν τη συμμετοχή στην τιμή των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους και τα έκανα απλησίαστα για τους ανασφάλιστους, για τους καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα της θεραπείας τους, για τα υποχρεωτικά πλέον γενόσημα φάρμακα και την απελευθέρωση της πώλησης των φαρμάκων στα σουπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα! Δυστυχώς δεν θα επισκεφτεί τα κέντρα του ΠΕΔΥ για να διαπιστώσει πόσο «άρτια» στελεχωμένα είναι, να μιλήσει με το προσωπικό που περιμένει να κριθεί κατά 15% άχρηστο με τη διαδικασία αξιολόγησης. Ούτε φυσικά με τους ασφαλισμένους για το πόσο εύκολα βρίσκουν τον γιατρό τους (που μπορεί να έχει απολυθεί), ή να εξηγήσει γιατί θα πρέπει από Δευτέρα να πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα… Θα επισκεφτεί όμως τα Νοσοκομεία! Προφανώς εκεί δεν θα διαπιστώσει ούτε ελλείψεις προσωπικού, ούτε συμφόρηση ασθενών, ούτε ελλείψεις εξοπλισμού και με χαρά θα προχωρήσει στα σχέδια κατάργησης κάποιων από τα ελάχιστα νοσοκομεία της Πάτρας (Νοσημάτων Θώρακος) καθώς και στην παραχώρηση κλινών και υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες γιατρούς. Όποιος πληρώνει εξυπηρετείται! Και σίγουρα δεν θα συναντήσει, έστω τυχαία, κάποιους από τους δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης από τα πανάκριβα νοσήλια που πρέπει να πληρώνουν στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι εργαζόμενοι της υγείας, οι φαρμακοποιοί, οι ασφαλισμένοι, οι ανασφάλιστοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι θα δώσουν την απάντηση που αξίζει στον αλαζονικό υπουργό της τρόικας και της διάλυσης της δημόσιας υγείας. Να διεκδικήσουμε συντονισμένα και στη Δυτική Ελλάδα δημόσια υγεία, φάρμακα και περίθαλψη για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, έλληνες και μετανάστες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα