Η ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Ποτέ την Κυριακή!


Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το νόμο 4177/13 ανοίγει υποχρεωτικά τα μαγαζιά εφτά (7) Κυριακές το χρόνο. Με το νέο μνημόνιο που ψήφισε πριν λίγες μέρες ορίζει ότι τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά σε 3 περιοχές όλες τις Κυριακές. Δίνει μάλιστα την αρμοδιότητα στις Περιφέρειες και τους αντιπεριφερειάρχες να τα ανοίγουν στον Νομό τους (με απόφασή τους) και τις υπόλοιπες 45 Κυριακές (σύνολο 52 Κυριακές το χρόνο)!
  Πρόκειται για εκτέλεση μνημονιακού «συμβολαίου θανάτου του μικρού εμποράκου» υπέρ των πολυεθνικών, των υπεραγορών, των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών αλυσίδων, για πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο εμπόριο, για αντιγραφή των αγοραίων δογμάτων της αντιδραστικής «σχολής του Σικάγο»! Πρόκειται για καταπάτηση του 5μέρου και 8ώρου αφού οι εμποροϋπάλληλοι κατά κανόνα δεν πληρώθηκαν για καμία Κυριακή που δούλεψαν! Πρόκειται κυρίως για ωμή πρόκληση και κοροϊδία σε βάρος των ανέργων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αφού τους άρπαξαν το εισόδημα με τα Μνημόνια και τους άδειασαν εντελώς τις τσέπες με τα χαράτσια, οι συγκυβερνώντες τους λένε τώρα να πάνε να ψωνίσουν αέρα κοπανιστό την Κυριακή!
  ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Κανένα μαγαζί ανοιχτό, τίποτα να μην αγοραστεί και την Κυριακή 13 Απρίλη και κάθε Κυριακή. Κάθε Ευρώ που θα δίνεται την Κυριακή θα καταστρέφει το μικρεμπόριο, θα ενισχύει τις πολυεθνικές, θα αυξάνει την υπερεκμετάλλευση και την ανεργία, θα επιβραβεύει και αποθρασύνει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
  ΛΕΜΕ ΝΑΙ στην αγωνιστική ενότητα και συμμαχία εργαζομένων και μικρεμπόρων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης – Μνημονίου – Ε.Ε. – κεφαλαίου. Διαγραφή του χρέους – Έξοδος από ευρωζώνη και Ε.Ε. - Εργατικός έλεγχος στις τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις. 
Παλεύουμε για την δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής που θα επιβάλλει όλα τα παραπάνω.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα