Ανακοίνωση ΑΡ.ΠΑ για τον αγώνα των αγροτών

Σαν σήμερα το Μάρτη του 1973 οι αγωνιζόμενοι φοιτητές κατέλαβαν το κτήριο της νομικής στην Αθήνα.Η τότε άθλια χούντα απάντησε έτσι όπως ξέρουν όλα τα καταπιεστικά και αντιλαικά καθεστώτα.Έστειλε την αστυνομια που διέλυσε την κατάληψη τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας δεκάδες φοιτητές.Όμως ο δρόμος είχε ανοίξει και ο λαός πήρε κουράγιο τσακίζοντας μερικούς μήνες αργότερα την χούντα.
Σήμερα εδώ στο Αίγιο στο παμπελοποννησιακό αγροτικό συλλαλητήριο συναντιούνται οι αγωνιζόμενοι αγρότες με τους εργαζόμενους ,τους άνεργους ,τους συνταξιούχους και τους νέους που χτυπιούνται από την βάρβαρη πολιτική της νέας χούντας συγκυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ. Συναντιούνται οι δίκαιοι αγώνες των φτωχομεσαίων αγροτών με τον αγώνα των καθηγητών,των υπο απόλυση υπαλλήλων, των καθαριστριών,των εργαζομένων στους ΟΤΑ και όλων των πλητόμενων λαικων ανθρώπων.
Την ίδια στιγμή ετοιμάζουν νέο μνημόνιο,ενώ οι περιβόητες διαπραγματεύσεις του Σαμαρά με την τρόικα κατέληξαν σε νέες μειώσεις μισθών,στην απελευθέρωση ουσιαστικά των απολύσεων,και στο να βαφτίσει το γάλα 10 ημερών «φρέσκο», καταδικάζοντας σε μαρασμό τους γαλακτοπαραγωγούς.Ενώ έχουν διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας τάζουν προεκλογικά 500εκ για βοήθεια.Όμως κανείς δεν ξεχνάει ότι τα προηγούμενα χρόνια λήστεψαν 73 δις από τους εργαζόμενους,έκλεισαν χιλιάδες μικρομάγαζα και οδήγησαν στην ανεργία ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους.
Η νέα επέλαση ενάντια στον κόσμο της φτωχομεσαίας αγροτιάς, από τη λαομίσητη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και από την ΕΕ, δεν έχει καμία σχέση με μια «δίκαιη φορολόγηση» όπως βιάζονται να βροντοφωνάξουν διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος.
Στόχος τους είναι η συγκέντρωση της γης στα χέρια των μεγαλοαγροτών και του αγροτοδιατροφικού κεφαλαίου, την εξάρτηση και τη σύνδεση της παραγωγής με το βιομηχανικό κεφάλαιο μέσω του νόμου Σκανδαλίδη, του μητρώου αγροτών, τα περιφερειακά «καλάθια των παραγωγών», τη πολυδιαφημισμένη συμβολαιακή γεωργία μέσω των «ομάδων παραγωγών», σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο παραγωγής και επιβίωσης για την πλειοψηφία των αγροτών, και υπαγωγή των πάντων στο καλάθι της φτηνής εργασίας, της ανεργίας ή της μετανάστευσης. Δεν καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή αλλά την προσαρμόζουν στις ανάγκες της καπιταλιστική ανάπτυξης, για να βγουν από τη κρίση τους σε βάρος των εργατικών και λαϊκών αναγκών.
Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» παλεύει ενάντια στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες της για βελτίωση της ζωής της.
1) για την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών επιβίωσης για να υπάρχουν όροι παραμονής στην ύπαιθρο όπως : άμεση απόσυρση του νέου φορομπηχτικού νόμου, κατάργηση των χαρατσιών , κατώτερες εγγυημένες τιμές, ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, έργα υποδομής, δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση, πλήρη δημόσια ασφάλιση της παραγωγής, απαλλοτρίωση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας, άμεση αποζημίωση των καταστροφών και ισοτιμία δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων της υπαίθρου ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος και θρησκεία.
2) για τη δημιουργία των δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών της με εργατικό έλεγχο και διεκδίκηση κρατικής ενίσχυσης σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική.
3)για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τροφίμων σε συνεργασία με τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού με κεντρικό σχεδιασμό και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες
4)για την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του αγροτοδιατροφικού τομέα.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΠΑΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. 20/03/2014

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα