Για προϋπολογισμό 2012

AΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012

Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας (Πάτρα, 25/7/2013)


Υπενθυμίζουμε ότι, ως «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση» καταψηφίσαμε τον Προϋπολογισμό 2012, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 2/12/2011, για δύο βασικούς λόγους :
- Πρώτο: Γιατί είχε συνταχθεί «κατ΄ εικόνα και ομοίωση» του αντιλαϊκού και φορομπηχτικού κρατικού προϋπολογισμού του 2012, με βάση την αντιδραστική λογική του «Καλλικράτη» (ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί) και σε εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της τότε μνημονιακής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.
- Δεύτερο: Γιατί προέβλεπε δαπάνες 130 εκ. ευρώ για το 2012, έναντι 158 εκ. ευρώ του προϋπολογισμού του 2011, έναντι 215 εκ. ευρώ του προϋπολογισμού του 2010 των τριών Νομαρχιών (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας). Γιατί ήταν ο μισός και από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Δήμου Πάτρας (258 εκ. ευρώ)! Γιατί αντιστοιχούσε σε 150 ευρώ ανά κάτοικο της Δυτικής Ελλάδας, εις δόξαν του «εκσυγχρονισμού», της «περιφερειακής ανάπτυξης» και της «κοινωνικής συνοχής»!
Σήμερα, ύστερα από δύο χρόνια, έχει κυλήσει πολύς βούρκος στο κανάλι της μνημονιακής – Καλλικρατικής – κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής. Συγκεκριμένα, στην εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Χρ. Χριστοδουλόπουλου, βλέπουμε Οικονομικό Απολογισμό – Ισολογισμό του 2012, ύψους μόνο 88 εκ. ευρώ, έναντι προϋπολογισμού 2012 ύψους 130 εκ. ευρώ (δηλαδή μόνο τα 2/3)! Ακόμα πιο χειρότερα, βλέπουμε τελικό ποσοστό απορρόφησης εσόδων της Περιφέρειας 63,31% (75 εκ. ευρώ) και πραγματοποίησης δαπανών 30,39% (43,6 εκ. ευρώ)! Πρόκειται για ακάθεκτη κινητικότητα της Περιφέρειας προς το γκρεμό της συρρίκνωσης, της χρεωκοπίας και της καταστροφής!
Αφού λοιπόν είχαμε καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2012, κατά μείζονα λόγο καταψηφίζουμε και το φάντασμά του, το κακέκτυπό του, τον Οικονομικό Απολογισμό – Ισολογισμό του 2012. Η μοναδική ελπίδα και διέξοδος βρίσκεται στην ενωμένη (όχι κατακερματισμένη και διασπασμένη) μαζική λαϊκή πάλη για την ανατροπή του Καλλικράτη, του Μνημονίου, της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της αντιλαϊκής πολιτικής της, συνολικά της κανιβαλικής επίθεσης Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.
25/7/2013

Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα