ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ

Επερώτηση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 05/04/2012


Συζητήθηκε η Επερώτηση για το Φράγμα Πηνειού στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στη Βόνιτσα (5-4-2012)

Ο Δημήτρης Δεσύλλας εκ μέρους της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» στην τοποθέτησή του επισήμανε τα εξής:


1. Την εγκληματική εγκατάλειψη, μη συντήρηση, μη φύλαξη και κυρίως τη μεγάλη επικινδυνότητα του φράγματος Πηνειού, που επισύρει βαριές ευθύνες ακόμα και ποινικές για τους υπευθύνους.
2. Την ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης για άμεση επισκευή των θυροφραγμάτων, των υπερχειλιστών και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του φράγματος.
3. Την πλήρη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Πηνειού που γίνεται με ιδιωτικό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες.
Πρότεινε την άμεση συγκρότηση και τη μόνιμη επί τόπου εγκατάσταση Υπηρεσίας Παρακολούθησης του Φράγματος από ειδικούς επιστήμονες, τεχνικό προσωπικό και φύλακες. Επίσης τη συγκρότηση Επιτροπής Εξέτασης της Επικινδυνότητας του φράγματος από Γεωλόγους, Μηχανολόγους – Ηλεκτρολόγους και Υδραυλικούς – Μηχανικούς του Πολυτεχνείου της Πάτρας.

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χ. Καφύρα

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χ. Καφύρας απαντώντας στην Επερώτηση, παρέπεμψε τη λύση όλων των προβλημάτων στη ΔΕΚΕ Πατρών, όπου έχουν συγκεντρωθεί τα πορίσματα από τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο (1 – 3 – 2012) και από την εξέταση του φράγματος. Η μελέτη για την επισκευή, είπε ότι θα γίνει από τη ΔΕΚΕ Πατρών με 150.000 Ευρώ που θα βάλει η Περιφέρεια, από το αποθεματικό της. Μετά το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Για το ιδιωτικό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο φράγμα, είπε ότι θα έχει ισχύ 3,3 MV και ότι έχει πάρει άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιδιώτη «επενδυτή», μας παρέπεμψε στη ΔΕΚΕ Πατρών, στους κ. Καραγιάννη και κα. Βασιλοπούλου! Δηλαδή η ιδιωτικοποίηση του φράγματος έχει δρομολογηθεί !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα