Κατάργηση του Κέντρου 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Μεσολογγίου – Κατασκευή Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Α.Π. 9/18-4-2011

Παρέμβαση Δημήτρη Δεσύλλα
στην 9η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Πάτρα 18-4-2011)

ΘΕΜΑ : Κατάργηση του Κέντρου 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Μεσολογγίου – Κατασκευή Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι


«Κύριε Περιφερειάρχη, Συνάδελφοι!

Από θέση αρχών, είμαστε αντίθετοι σε κάθε ψηφοθηρική, δημαγωγική, τοπικιστική εκμετάλλευση του θέματος. Η θέση μας, συμπυκνωμένη, είναι:

1.       Έμπρακτος σεβασμός στην ιστορικότητα, στην ιερότητα της πόλης του Μεσολογγίου και στο αίμα που χύθηκε εκεί, σημαίνει άμεση κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσολογγίου, που απαράδεκτα καθυστερεί.

2.      Η χωροθέτηση των στρατοπέδων δεν πρέπει να έχει ως κριτήριο τους λόγους «εθνικής ασφάλειας» που επικαλείται (!) ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, δηλαδή την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού – λαού» που δικαίως θα εξεγερθεί κατά του Μνημονίου διαρκείας (ως το 2024). Αντίθετα πρέπει να έχει ως κριτήριο την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας. Επομένως και το 2/39 και όλα τα στρατόπεδα της περιοχής να μεταφερθούν στα σύνορα για να μας προστατέψουν από «τους φίλους μας στο ΝΑΤΟ»!!

3.      Η ανάπτυξη ειδικά της πόλης του Μεσολογγίου δεν μπορεί να στηρίζεται στη στρατιωτικοποίησή της και στην «κατανάλωση» των στρατιωτών (σε καφενεία, μπαρ, εστιατόρια κ.α.). Αντίθετα, η ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής του Μεσολογγίου πρέπει να είναι ολοκληρωμένη, ουσιαστική, βιώσιμη, με νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή κοινωνική και παραγωγική!

4.      Το βασικό ζήτημα είναι, τι θα γίνει ο χώρος του στρατοπέδου που θα απελευθερωθεί; Εμείς η «Αριστερή Παρέμβαση» είμαστε ριζικά αντίθετοι στο ξεπούλημά του, λόγω του Μνημονίου, και μάλιστα με τις αδιαφανείς διαδικασίες του fast track (fast food του κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου). Είμαστε υπέρ της παραχώρησής του στο Δήμο Μεσολογγίου για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών των κατοίκων της πόλης (χώροι πρασίνου, άθλησης, αναψυχής κ.α.).»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα