Για τα γεγονότα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 14/4 ενάντια στον περιφερειακό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ. Κούτρα



Η Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα καταγγέλλει με τον πιο εμφανή τρόπο τους προπηλακισμούς και τους τραμπουκισμούς μερίδας των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του Π. Ψωμιάδη, ενάντια στον περιφερειακό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ. Κούτρα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 14/4.
Οι σύμβουλοι της παράταξης του κ. Ψωμιάδη προπηλάκισαν με τον πιο χυδαίο και προκλητικό τρόπο τον περιφερειακό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννη Κούτρα αφαιρώντας του τον λόγο και κατεβάζοντάς τον με τη βία από το βήμα του συμβουλίου την ώρα που έκανε πολιτική τοποθέτηση για το σκάνδαλο με το πρόστιμο των 89.000 ευρώ που κλονίζει την θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Μάλιστα, αντί η πρόεδρος του συμβουλίου να τους ανακαλέσει στην ευπρέπεια, προχώρησε σε πράξη ανοιχτής λογοκρισίας και του αφαίρεσε τον λόγο απειλώντας τον με μήνυση αν δεν ανακαλέσει την τοποθέτησή του.
Η δράση της παράταξης του κ. Ψωμιάδη εντός του περιφερειακού συμβουλίου θυμίζει μαύρες εποχές φίμωσης και λογοκρισίας ενώ αποδεικνύει περίτρανα ότι εκτός από παράταξη της διαφθοράς και των σκανδάλων είναι και παράταξη της βίας, των τραμπουκισμών και του παρακράτους. Χρειάζεται να τους θυμίσουμε ότι τα συμβούλια δεν είναι πλυντήρια για το ξέπλυμα σκανδάλων ούτε στημένα στρατοδικεία όπου η πρόεδρος λειτουργεί με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Χαιρετίζουμε την τοποθέτηση της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς – ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και Καλλικράτη» και επαυξάνουμε ότι το σκάνδαλο με το πρόστιμο των 89.000 Ευρώ που ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετέτρεψε εν μία νυκτί σε 5.000, και πιθανόν να του κοστίσει την έκπτωση από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Μια διοίκηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά, από την Κορώνεια μέχρι την υπόθεση των σχολικών λεωφορείων και τις απευθείας αναθέσεις των έργων της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, φτάνει να αναδεικνύει τον κ. Ψωμιάδη ως απόλυτο ταγό της εξουσίας που περιφέρεται ανενόχλητος στα τηλεπαράθυρα δικαιολογώντας τη θέση του και προετοιμάζοντας τον… αδερφό του (!!!) για τη διάδοχη κατάσταση του περιφερειάρχη.
Η διοίκηση Ψωμιάδη, παρά τις τηλεοπτικές κορώνες διαφοροποίησης, ταυτίζεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική και τον Καλλικράτη που έχει θεσμοθετήσει την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας και είναι συνένοχη στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί στο ακέραιο όποιος και αν είναι ο αντικαταστάτης του.
Ταυτόχρονα αποδεικνύει τη συσσωρευμένη υποκρισία ολόκληρου του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος που προσπαθεί να φορτώσει στους εργαζόμενους ενοχές ότι δήθεν «μαζί τα φάγαμε», ενώ το ίδιο είναι διεφθαρμένο ως το μεδούλι, μοιράζοντας έργα και επιχορηγήσεις σε φίλους και εκλεκτούς, χαρίζοντας πρόστιμα σε κουμπάρους και κολλητούς, με αποκορύφωμα τις νόμιμες και παράνομες σχέσεις του με τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο. Το μεγαλύτερο όμως σκάνδαλο, στο οποίο είναι συνυπεύθυνοι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ είναι η πολιτική του Μνημονίου, που προσφέρει τα δικαιώματά μας ως θυσία στο βωμό της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.
Η σκανδαλώδης πράξη του Π. Ψωμιάδη δεν είναι αποκομμένη από την πολιτική και το σύστημα που εξυπηρετεί ο ίδιος και η παράταξή του κάνοντας πλάτες στην πολιτική της κυβέρνησης, του μνημονίου και του Καλλικράτη που φορτώνει τα βάρη στους εργαζόμενους. Το επίπεδο της παράταξης του Ψωμιάδη και η δημοκρατία τους φτάνει μέχρι τους τραμπουκισμούς και την φίμωση της πολιτικής άποψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η τρομοκρατία τέτοιων μεθόδων και πρακτικών δεν θα περάσουν και δεν θα σταματήσουν στο ελάχιστο την αγωνιστικότητα και την πάλη μας για την ανατροπή του μνημονίου και της πολιτικής που θέλει να το επιβάλλει. Δεν θα αυτοφιμωθούμε για να τους κάνουμε τη χάρη, ούτε θα υποκύψουμε σε απειλές για μηνύσεις που τις συνηθίζει, άλλωστε, ο κ. Ψωμιάδης για να φιμώνει φωνές που καταγγέλλουν το ρατσιστικό και σοβινιστικό του κήρυγμα.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική και το σύστημα που γεννά «Ψωμιάδηδες», για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, ενάντια σε ΕΕ – ΔΝΤ – Καλλικράτη. Δέσμευσή μας είναι ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων των  εργαζόμενων και της νεολαίας για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές, και όχι οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους. Για να διαγραφεί το χρέος, να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες με εργατικό έλεγχο, να απαγορευθούν οι απολύσεις, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, απαλλαγμένη από τη διαφθορά και το κυνήγι του κέρδους. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα