ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.

Αγρότες, Αγρότισες

           
Ολέθριες είναι οι συνέπειες για τους μικρομεσαίους αγρότες και για όλους τους εργαζόμενους από την 30χρονη παραμονή στην Ε.Ε. και την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής της (Κ.Α.Π.) από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.: Τεράστια μείωση της παραγωγής σε βασικά προϊόντα (καπνός, βαμβάκι, ζάχαρη, σταφίδα, βιομηχανική ντομάτα, σιτηρά, κτηνοτροφία, κ.ά.). Μετατροπή της χώρας από εξαγωγέα αγροτικών προϊόντων σε εισαγωγέα, με το αγροτικό εμπορικό έλλειμμα να φτάνει τα 3 δισ. ευρώ το χρόνο. Μαζικό ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, μείωση του αγροτικού πληθυσμού από 25% στο 10%. Συγκέντρωση του 50% της αγροτικής γης και παραγωγής   στα χέρια μιας μειοψηφίας, (6%)  μεγαλοαγροτών- καπιταλιστών. Αγροτικά προϊόντα με εξευτελιστικές τιμές στον καταχρεωμένο αγρότη και πανάκριβες στον εργαζόμενο καταναλωτή.
       
 Οι διαδοχικές αντιδραστικές αναθεωρήσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, η εφαρμογή του "Μητρώου Αγροτών, η  μετατροπή των Συνεταιρισμών σε Ανώνυμες Εταιρείες  μεγαλοαγροτών, η επερχόμενη με το Μνημόνιο ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ,των θυγατρικών της και της αγροτικής ασφάλισης (ΕΛΓΑ), η βαθιά αντιδραστική τομή του "Καλλικράτη" που  φέρει πολύ πιο ελεγχόμενους από κράτος - κυβέρνηση - ΕΕ, Αγροτικούς Συλλόγους και Συνεταιρισμούς, συγκροτούν ένα διαχρονικό εκρηκτικό αντιαγροτικό "μείγμα". Δείχνουν καθαρά ότι  η καταιγιστική αντιαγροτική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου κλιμακώνεται, με δεδομένη την πλήρη υποταγή και ανυποληψία των ΓΕΣΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ, αλλά και την αναποτελεσματικότητα (παρά τη μαχητικότητα) της ΠΑΣΥ.
Αναδεικνύουν την ανάγκη για ενωτικούς, νικηφόρους αγώνες στα χέρια των ίδιων των μικρομεσαίων αγροτών, με συνολικό ανατρεπτικό πολιτικό περιεχόμενο απέναντι σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο, ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος "από τα κάτω" με Επιτροπές Αγώνα των εργαζομένων του χωριού και της πόλης.
Οι αγωνιστές της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ παλεύουν και στηρίζουν τους στόχους  και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς  για :
Προστασία του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, με θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.
Κατάργηση των επιδοτήσεων σε μεγαλοαγρότες και βιομηχάνους. Χορήγησή τους μόνο σε μικροαγρότες και μικροκτηνοτρόφους και για συνεταιριστική παραγωγή.
Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με φτηνά καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ, χαμηλότοκα δάνεια και βασικά έργα υποδομής.
ΟΧΙ στο "Μητρώο Αγροτών", στους Συνεταιρισμούς ΑΕ και στις λεγόμενες "διεπαγγελματικές" οργανώσεις μεγαλοαγροτών - μεγαλεμπόρων - βιομηχάνων.
Πλήρη ασφάλιση και περίθαλψη των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από τον ΟΓΑ, χωρίς εισφορές. Πλήρη ασφάλιση της παραγωγής, του φυτικού και ζωϊκού κεφαλαίου από ζημιές, στον ΕΛΓΑ.
Άμεσο διπλασιασμό των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, χωρίς εισφορές. Χορήγησή τους στα 60 χρόνια στους αγρότες και στα 55 χρόνια στις αγρότισσες.
Ισοτιμία πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων (συλλογική σύμβαση, μισθός, ασφάλιση, περίθαλψη, σύνταξη κ.ά.) στους εργάτες γης, μόνιμους ή εποχιακούς, ΄Ελληνες και Μετανάστες. ΟΧΙ στην ξενοφοβία και το ρατσισμό.
Απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας (εκκλησιαστικής, μοναστηριακής, ιδιωτικής), διάθεσή της για συνεταιριστική παραγωγή.
ΟΧΙ στους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς, σπόρους, αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, που αυξάνουν τα κέρδη των πολυεθνικών και τον έλεγχό τους στην αγροτική παραγωγή και δημιουργούν μεγαλύτερους κινδύνους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, κατάργηση όλων των "αγροτοδικείων".
Η ψήφος στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στη ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ που στηρίζουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ είναι
  ΝΑΙ στους  ενωτικούς, αποτελεσματικούς και νικηφόρους αγώνες της "επόμενης μέρας".
Έμπρακτη συμβολή στην οικοδόμηση του μετώπου πάλης φτωχής αγροτιάς - εργατών γης - εργατικής τάξης - νεολαίας για την ανατροπή της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου, για:
Άρνηση πληρωμής και διαγραφή του χρέους. Να μην πληρώσει τα χρέη τους η εργατική τάξη και οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού!  Μόνιμη δουλειά, προστασία των ανέργων, μισθοί και μεροκάματα για ζωή και όχι για επιβίωση. Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους. Αναχαίτηση - ανατροπή της προωθούμενης εκπαιδευτικής πολιτικής.
Είναι γενικότερη θετική στάση στον αγώνα για αντικαπιταλιστική διάλυση της ΕΕ, για μια άλλη εργατική διεθνοποίηση με σύγχρονη  σοσιαλιστική  προοπτική. Για λύση του αγροτικού ζητήματος με αγροτική παραγωγή για τις λαϊκές ανάγκες, σε πλήρη αρμονία με τη φύση, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Είναι ΝΑΙ
Στην πιο βαθιά και ουσιαστική πολιτική καταδίκη και ανατροπή του Μνημονίου και του «Καλλικράτη, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που το προωθεί, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ που το στηρίζουν! Δεν υπάρχει ουσιαστική αντίθεση στο Μνημόνιο ή στον «Καλλικράτη», χωρίς ταυτόχρονη συνολική αντίθεση στην κυβέρνηση και στην Ε.Ε., γιατί δεν υπάρχει Μνημόνιο χωρίς Κυβέρνηση και Ε.Ε.!
ΝΑΙ στην ανάγκη ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού και αγροτικού κινήματος.
Στο ξεπέρασμα με θετικό τρόπο της πολιτικής της απομόνωσης του ΚΚΕ, την παραλυτική ευρωλάγνα πολιτική  του   ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ανατρεπτική κοινή δράση και ουσιαστικό διάλογο όλης της Αριστεράς.                                Στην ανατρεπτική πολιτική καταδίκη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των κινήσεων που στηρίζει, των κινήσεων που στηρίζονται από το ΛΑΟΣ, τη Ν.Δ. !
Στηρίξετε - Ψηφίσετε

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα