ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Αντικαπιταλιστική Κίνηση  στη Δυτική Ελλάδα
               
                 Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες,
         Οι δημοτικές εκλογές έρχονται σε μια από τις  κρισιμότερες στιγμές της ταξικής πάλης στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Και στο αποτέλεσμά τους θα αποτυπωθεί το εάν η κυβέρνηση και το μπλοκ εξουσίας θα συνεχίσουν όπως μέχρι τώρα τη χωρίς τέλος και έλεος αντιλαϊκή επίθεσή  ή αν θα βγουν από την μάχη αυτή σοβαρά αποδυναμωμένοι. Αν θα  αναδειχθεί η  κοινωνική τάση και δυνατότητα για ένα νέο πολιτικό συσχετισμό που θα αποσταθεροποιεί τις αντιδραστικές δυνάμεις και θα ενισχύει το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Αν θα εκφραστεί η οργή του κόσμου σε αριστερή, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. 
  
Επομένως ο χαρακτήρας της εκλογικής μάχης είναι καθαρά πολιτικός.
         Από την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, η οποία αν και παράγει το 7% του ετήσιου ελληνικού πλούτου είναι η πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης, με τα πλέον ισχυρά παλιά και νέα τζάκια, μπορεί και πρέπει να σταλεί το πιο ηχηρό μήνυμα πολιτικής καταδίκης του βάρβαρου αντιλαϊκού Μνημονίου, του Καλλικράτη και της αντιδραστικής πολιτικής που προωθεί η χούντα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΛΑΟΣ με την ουσιαστική συμφωνία της ΝΔ.

                            Είναι καιρός να στείλουμε στον καιάδα:
·           Την αδίσταχτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική της.
·           Την πολιτική του ρατσιστικού και αντιδραστικού ΛΑΟΣ που ψήφισε το τερατώδες μνημόνιο.
·           Την ΝΔ, που «διαφωνεί» μεν με τον μηχανισμό στήριξης κυβέρνησης -ΔΝΤ -Ε.Ε., συμφωνεί δε με τα μέτρα δηλώνοντας ότι θα «σεβαστεί», αν έρθει στην εξουσία, τις υποχρεώσεις της χώρας. Θα συνεχίσει δηλαδή την ίδια πολιτική.

         Καταδικάσετε
·         τους υποψηφίους της ιερής συμμαχίας κεφαλαίου – τραπεζιτών – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.
·         Μαύρο στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, το βασικό ενορχηστρωτή της αντεργατικής αντιλαϊκής επίθεσης.
·         Μαύρο στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει η ΝΔ, το κόμμα της ελεύθερη αγορά - ληστή του Λαού.
·         Μαύρο στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΛΑΟΣ, το κόμμα που αποτελεί το μαντρόσκυλο των πιο αντιδραστικών πολιτικών.
·         Ενισχύσετε τις δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στην «τρόικα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για να ανατραπεί το μνημόνιο στην ουσία του και όσοι το στηρίζουν.

         Οι εκλογές γίνονται σε μία περίοδο όπου η διεθνής καπιταλιστική οικονομική κρίση  μαστίζει τον πλανήτη. Η πολιτική διαχείρισης της από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα δημιουργεί και οξύνει ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις οι οποίες εκφράζονται με οικονομικούς πολέμους για τον έλεγχο των αγορών και επισύρουν τον κίνδυνο νέου κύκλου πολεμικών συγκρούσεων.

         Στο εσωτερικό της ευρωζώνης η κρίση του συστήματος εντείνει την ανισομετρία των χωρών της, απειλεί τη συνοχή της. Με το Μηχανισμό Στήριξης προέκυψε και επιβλήθηκε από τη Γερμανική αστική τάξη, ένας νέος εύθραυστος εσωτερικός συμβιβασμός που συγκεκριμενοποιήθηκε στον περιορισμό των χρεών και ελλειμμάτων σε μια προσπάθεια προστασίας και ενίσχυσης των τραπεζών-τοκογλύφων και αποφυγής ανεξέλεγκτων πτωχεύσεων.

         Η κυβέρνηση Παπανδρέου με άλλοθι την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους μπήκε στο Μηχανισμό Στήριξης με αποτέλεσμα ο Ελληνικός λαός να βιώνει την τριμερή κατοχή, κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης -  Δ.Ν.Τ, το καθεστώς «επιτήρησης» που επέβαλλε το Μνημόνιο, την κατάργηση κάθε κλασικής αστικής έστω συνταγματικής νομιμότητας και κάθε έννοια δικαιώματος και δημοκρατίας για τους εργαζόμενους.
Το κεφάλαιο απαντά πολιτικά στην κρίση και κάνει αυτό που είναι σύμφωνο με τα συμφέροντά του. Μετατρέπει την κρίση του σε κρίση υπερεκμετάλλευσης, υπερκερδών και υπερχρέωσης της εργατικής οικογένειας. Βαφτίζει το ταξικό του συμφέρον «εθνικό» και βάζει τα κόμματά και την κυβέρνησή του να φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στην εργατική τάξη και τα μεσαία στρώματα για να διατηρήσει τα προνόμιά του. Αξιοποιεί τους "δικούς του" στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα για να καθηλώσει στην αδράνεια τους εργαζόμενους και να εξασφαλίσει κοινωνική ειρήνη. Εντείνει την καταστολή απέναντι στο εργατικό κίνημα αξιοποιώντας κρυφούς και φανερούς μηχανισμούς.
Η αρπαγή του δημόσιου πλούτου και του εργατικού εισοδήματος, η εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, η μείωση μισθών και συντάξεων, η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων,  η άγρια φορολόγηση,  η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η στέρηση πόρων για την ικανοποίηση των αναγκών σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, η πτώχευση και η προλεταριοποίηση μικρών και μεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και αγροτών σχεδιάζουν να είναι η πραγματικότητα της χώρας στο εξής για πολλά χρόνια. Μιας χώρας που επί της ουσίας θα βρίσκεται σε καθεστώς  μακρόχρονης ελεγχόμενης πτώχευσης και στο έλεος ντόπιων, Ευρωπαίων και Αμερικανών τοκογλύφων - πιστωτών της.

Η αναμέτρηση μόλις άρχισε! Μονομερής διαγραφή του χρέους

 

         Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες,
         Η επίλυση οποιουδήποτε άμεσου προβλήματος της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων συναρτάται από την αστική τάξη και το κράτος της με το πρόβλημα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, της ανόδου της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση των ελλειμμάτων. Κατά συνέπεια, η άμεση ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των εργατοϋπαλλήλων και των μικρών και μεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και αγροτών (εργασία, αξιοπρεπείς αποδοχές, μισθοί και συντάξεις, μείωση του χρόνου εργασίας και του εργάσιμου βίου, διαγραφή ή ρύθμιση χρεών, δυνατότητα δανεισμού με μικρά επιτόκια κλπ.) εξαρτάται από τη μονομερή διαγραφή ή τη συνέχιση της εξυπηρέτησης του χρέους.
         Με τα σημερινά οικονομικά και δημοσιονομικά δεδομένα, η ακολουθούμενη πολιτική αυξάνει συνεχώς το χρέος, καθιστά όνειρο θερινής νυκτός ακόμη και την περιλάλητη «παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», διευκολύνει την οικονομική λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τους Έλληνες και ξένους δανειστές, και επιταχύνει την πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού δημιουργώντας  τις συνθήκες για νέα οικονομική κρίση υπερσυσσώρευσης. 
Ο αγώνας για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη, ο αγώνας ενάντια όχι μόνο στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά στον ίδιο τον υπεραντιδραστικό αυτό μηχανισμό για την αντικαπιταλιστική διάλυση του, είναι ότι πιο προοδευτικό και ελπιδοφόρο για τους λαούς.
Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν ανέδειξαν τις θέσεις των εργαζομένων. Αναδείχτηκαν όμως ταυτόχρονα τα προβλήματα που δημιουργεί η χρόνια αστική επιρροή στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.  Η πλειοψηφία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αλλά και πολλών δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους στο εργατικό κίνημα. Οδηγούν σε εκφυλισμό τις όποιες συλλογικές διαδικασίες, που μαζί με τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές προσπαθούν να αδρανοποιήσουν πλατιές μάζες εργαζομένων από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.

         Απέναντι στο ζοφερό μέλλον για την εργατική τάξη και το λαό η λύση δε βρίσκεται σε ρηχές και αφηρημένες πολιτικές ενότητες (ΣΥΡΙΖΑ) που γίνονται ουρά στα κυβερνητικά σχέδια (ΣΥΝ) και οδηγούν σε εσωτερική διάλυση ή σε πολιτικές που διχάζουν  την εργατική τάξη και το λαό  με τον απομονωτισμό και την εχθρότητα απέναντι σε κάθε άλλη δύναμη (ΠΑΜΕ).

         Η απάντηση βρίσκεται στον ενωτικό, συντονισμένο αγώνα εργατών, στο συντονισμό τους με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, στον πλατύ συντονισμό σωματείων, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, στη βάση των προβλημάτων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Αυτή η τακτική μπορεί να αναστρέψει τον εκφυλισμό των αγώνων
 που μεθοδεύει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
         Η παρέμβαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων μέσω του μηχανισμού στήριξης του ΔΝΤ φτάνει στην τσέπη κάθε εργαζόμενου, αγγίζει κάθε σπίτι και στη Δυτική Ελλάδα
Ø  Η αναζήτηση δουλειάς για τους για τους 40000 ανέργους στην περιοχή αποτελεί όνειρο.   Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση. Οι επιθέσεις στον μισθό έχουν γίνει μόνιμο καθεστώς καθώς οι  μειώσεις αγγίζουν το 25-30%.
Ø   Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς βασιλεύει.  Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται. Επιχειρήσεις κλείνουν αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους.
Ø  Οι μικροεπαγγελματίες οδηγούνται σε αφανισμό με την ανεργία να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους.  Μικροί και μεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και ψαράδες βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της βίαιης καταστροφής τους.
Ø  Οι μετανάστες περιφέρουν το πόνο και την εκμετάλλευση στην Πάτρα, στα χωριά και στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας χωρίς δικαιώματα, χωρίς αύριο!
Ø Η καθημερινότητα του λαού, στην πόλη και στο χωριό υποβαθμίζεται. Η παιδεία και η υγεία υποτάσσονται στην αγορά. Η κατάσταση στο νοσοκομείο του Α. Ανδρέα αποτελεί κοινωνικό και πολιτικό σκάνδαλο - γέννημα των ντόπιων και κεντρικών πολιτικών "αρχόντων'!
Ø Η φύση αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης, η καταστροφή της, πηγή εσόδων για το κεφάλαιο.
Απέναντι σε αυτήν στην κατάσταση που βιώνει ο λαός της περιοχής, αναπτύχθηκαν με βάση τις επιχορηγήσεις από το κράτος και την ΕΕ μια σειρά καπιταλιστικών επιχειρήσεων στις οποίες οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας. Σοβαρό, επίσης, ρόλο παίζει η η υπαγωγή στο κέρδος της υγείας και του πολιτισμού, του αθλητισμού και της παιδείας (σχολεία, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ). 

         Το τοπικό κεφάλαιο μαζί με τους βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους και τις διοικήσεις των ενώσεων των αγροτικών συνεταιρισμών που βρίσκονται στη δούλεψη τους, απομυζεί το λαό της περιοχής. Μαζί του ενισχύονται και τα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.
Αυτούς όλους εξυπηρετεί οι "Καλλικράτης", αυτή θα είναι η νέα περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας που σχεδιάζουν.
Με τον Καλλικράτη προκρίνεται η ισχυροποίηση των δομών του κράτους και η διαμόρφωση ενός ισχυρού, απέναντι στο λαϊκό πρωτίστως κίνημα , επιτελικού κεντρικού κράτους που θα έχει την ευθύνη για τη χάραξη της εξωτερικής και της κεντρικής εσωτερικής και οικονομικής πολιτικής. Και παράλληλα μεταφέρονται αρμοδιότητες στις Περιφέρειες και τους Δήμους, οι οποίοι θα λειτουργούν ως σχετικά αυτόνομοι κόμβοι στα πλαίσια των κρατικών και ευρωπαϊκών δομών.Οι ΟΤΑ θα λειτουργούν πλέον με  καθαρά ανταποδοτικά και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Σε συνεργασία με το τοπικό και όχι μόνο κεφάλαιο θα αναλαμβάνουν συνολικά πλέον τους επιχειρηματικοποιημένους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της παιδείας και της υγείας με μειωμένη την κρατική ενίσχυση.

         Ο «Καλλικράτης» συγκροτεί μεγάλους "Δήμους" και ισχυρές διοικητικές περιφέρειες ώστε να δημιουργηθούν οι όροι  τοπικών συμφώνων απ' ευθείας με ανάλογου μεγέθους μονοπώλια. Επιχειρεί  παράλληλα τη θωράκιση της τοπικής διοίκησης απέναντι στο λαϊκό παράγοντα αφού τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια  εκλέγονται με συστήματα που πριμοδοτούν βίαια τον πρώτο συνδυασμό και δυσκολεύουν  όσο το δυνατόν τη συμμετοχή στο συμβούλιο λαϊκών - εργατικών συνδυασμών.  Η πολιτική αυτή φορτώνει όλα τα έξοδα της οικογένειας για Παιδεία, Υγεία στην πλάτη του εργάτη. Ενισχύει την ανισομετρία μεταξύ πλούσιων και φτωχών περιφερειών. Αντιγράφει με σκονάκι το χρεοκοπημένο υπεραντιδραστικό μοντέλο του νέου αντιδραστικού κράτους που διαδέχτηκε το κράτος πρόνοιας  στην Ε.Ε. Εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εμπλοκής της χώρας με το συγκεκριμένο ιμπεριαλιστικό μηχανισμό.
Μνημόνιο Σταθερότητας και «Καλλικράτης» πάνε μαζί. Το ένα διαμορφώνει το  οικονομικό και πολιτικό τοπίο όπου το άλλο θα εφαρμοστεί.
         Υποστηρίζουμε επομένως την ανάπτυξη ενός κινήματος που θα αντιστρέφει και θα μετασχηματίζει τις λαθεμένες αντιλήψεις ότι οι σημερινοί δήμοι είναι «λαϊκοί θεσμοί» ή έστω θεσμοί με μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης. Ενός κινήματος που θα αγωνίζεται όχι με τους Δήμους και το Λαό ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αλλά με το Λαό ενάντια στην κυβέρνηση και τους Δήμους φορομπήχτες - εργολάβους-εκμεταλλευτές-ληστές των λαϊκών δικαιωμάτων.
  Ενός κινήματος που επομένως ξεπερνά τη συχνά συνδιαχειριστική στάση και  τα παραλυτικά φιλοευρωενωσιακά όρια του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ. Ξεπερνά τα όρια του ΚΚΕ το οποίο  αρνείται να θέσει ένα μάχιμο πλαίσιο άμεσων ενωτικών στόχων στο κίνημα και δραπετεύει από το σκληρό  σήμερα  δια του οράματος της "λαϊκής εξουσίας και οικονομίας". 

Εργατική - λαϊκή απάντηση στην κρίση

         Μοναδικός παράγοντας για την βελτίωση των συνθηκών ζωής μας είναι η έκβαση της αναμέτρησης  στην Ελληνική κοινωνία με την προωθούμενη πολιτική. Για το λόγο αυτό θεωρούμε προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής με επιτροπές αγώνα, με άμεση δημοκρατία αλλά και με απλή αναλογική σε όλες τις αρχαιρεσίες.  Απέναντι στη φτώχεια, την ανεργία, την υποαπασχόληση, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, την υπενοικίαση εργαζομένων και στην εξαθλίωση που μας οδηγούν, έχουμε να προτάξουμε τους μαζικούς ενωτικούς αγώνες στη βάση των προβλημάτων μας με στόχο:
Την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
 Να πληρώσουν την κρίση  αυτοί που τη δημιούργησαν, οι τράπεζες και οι καπιταλιστές.
Στην πάλη αυτή μοιραζόμαστε τον αγώνα με όλους όσους δίνουν το έχει τους. Επιδιώκουμε να βρεθούμε μαζί με συναγωνιστές και συντρόφους διαφορετικών ρευμάτων και αντιλήψεων.
         Στη βάση ενός προγράμματος καλούμε σε συμπόρευση όλους όσους παλεύουν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού, ανεξάρτητα από την αφετηρία από την οποία ξεκινάνε. Για:

         Ø  Ανατροπή του αντεργατικού προγράμματος σταθερότητας και του μνημονίου. Άρνηση πληρωμής και διαγραφή του χρέους. Να μην πληρώσει η εργατική τάξη και οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού!
Όχι στις στρατιές ανέργων. Απαγόρευση των απολύσεων. Όχι στο δουλεμπόριο της ελαστικής εργασίας!  Χιλιάδες θέσεις εργασίας με την εδώ και τώρα μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο/35ωρο. 

Θέσεις στα νιάτα και την εργασία τους, ξεκούραση στους παλαίμαχους της δουλειάς!
         Ø Μεγάλη αύξηση της φορολογίας  των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών στο 50%. Μείωση της φορολογίας στους εργαζόμενους. Κατάργηση  του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κρατικό πρόγραμμα επενδύσεων για τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες για να     βρει  δουλειά ο κόσμος.
         Ø    Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους. Έκτακτη ειδική χρηματοδότηση για την άμεση  λειτουργία του Νοσοκομείου του  Α. Ανδρέα.   Αναχαίτιση - ανατροπή της προωθούμενης        εκπαιδευτικής πολιτικής που εξαγγέλθηκε από την υπουργό Παιδείας και δια βίου εκμετάλλευσης.
         Ø  Γενναία  αύξηση στα μεροκάματα, στις συντάξεις, στους μισθούς. Εγγυημένος βασικός μισθός για όλους τους εργάτες γης και κτηνοτροφικών μονάδων και ένταξή τους στο ΙΚΑ. Πλήρη πολιτικά, εργασιακά και ασφαλιστικά          δικαιώματα              για όλους τους εργάτες, ανεξάρτητα έθνους, θρησκείας και χρώματος.  
         Ø   Η ΕΕ είναι ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ. Απειθαρχία, Ανυπακοή και Ρήξη με την ΕΕ! Έξοδο απ’ την ΟΝΕ και την ΕΕ, αποδέσμευση απ’ όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς – μηχανισμούς όπως είναι το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ κ.α. Επιστροφή όλων των στρατευμάτων από αποστολές στο εξωτερικό.

Όχι στην προετοιμασία νέων πολέμων!Ειρήνη, διεθνισμός, αλληλεγγύη των λαών
         Ø   Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών, των επιχειρήσεων διατροφής και κοινής ωφέλειας και λειτουργία τους με εργατικό έλεγχο. Εθνικοποίηση των επιχειρήσεων που κλείνουν ή πτωχεύουν, δήμευση των περιουσιών των ιδιοκτητών τους, συνέχιση της λειτουργίας τους με εργατικό έλεγχο.
         Ø Χωρισμός κράτους – εκκλησίας, δήμευση της περιουσίας της, από-υπαλληλοποίηση των              ιερέων και της εκκλησιαστικής ιεραρχίας.
         Ø   Χάρισμα – διαγραφή των χρεών για την πρώτη κατοικία σε όλους τους εργαζόμενους.  Διαγραφή χρεών στα νοικοκυριά που το εισόδημά τους βρίσκεται στα όρια της φτώχειας !
         Ø  Ρύθμιση των χρεών, ενίσχυση των μικρομεσαίων για να αποφύγουν τα λουκέτα.
Τιμωρία όλων όσων συνέβαλαν στην κακοδιαχείριση και κλοπή του δημόσιου πλούτου (πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, κρατικοί υπάλληλοι και στελέχη)
         Ø Διάλυση όλων των ειδικών μονάδων της αστυνομίας (ΜΑΤ, ομάδα Δ κ.λπ.) Τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί σε βιαιοπραγίες σε βάρος του κινήματος
         Ø  Κρατική ενίσχυση στους συνεταιρισμούς των μεσαίων αγροτών για τη συνεταιριστική  οργάνωση της αγροτικής παραγωγής.  Η ψήφος όλων των αγροτικών νοικοκυριών στο συνεταιρισμό να είναι μία είτε μεγάλο είναι, είτε μικρό.  Κρατικές τιμές παράδοσης στα αγροτικά προϊόντα. Παραγωγή καλλιεργητικών μέσων και εφοδίων με εργατικό έλεγχο.

         Ø  Συνολικός σχεδιασμός της διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων για να προκύψει  η κατασκευή ΧΥΤΥ  σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές δυνατότητες.


Με ποιους να πάμε, σε ποιους απευθυνόμαστε!
         Η δική μας πολιτική πρόταση δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι «κυβερνητική πρόταση» στη βάση του υπάρχοντος σάπιου πολιτικού συστήματος. Απευθύνεται στο κίνημα, στον κόσμο της εργασίας και της Αριστεράς, για να ενώσει. Είναι μια πρόταση δυναμική, συνδεδεμένη όχι με το σημερινό συσχετισμό, τη σημερινή κατάσταση του κινήματος και της Αριστεράς, αλλά με τις τάσεις θετικής ριζοσπαστική αλλαγής τους. Καλλιεργεί και στοχεύει στην ανατρεπτική κοινή δράση της Αριστεράς με σκοπό την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων, την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, της κυβέρνησης και της ΕΕ, το ξεπέρασμα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.   

         Η δική μας πολιτική πρόταση, όσο κι αν οι σημερινοί συσχετισμοί δεν κάνουν άμεσα εφικτή μια τέτοια λύση, έχει ως ορίζοντα και στρατηγικό στόχο την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Όσο κι αν αυτή η προοπτική έχει κατασυκοφαντηθεί από τα καθεστώτα του «υπαρκτού», αποτελεί – στο βαθμό που επαναθεμελιώνεται με βάση τη σύγχρονη πραγματικότητα – τη μοναδική εναλλακτική συνολική πολιτική απάντηση προς τη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Τη μόνη απάντηση που εναρμονίζεται προς τις τεράστιες δυνατότητες του ανθρώπινου πολιτισμού που γέννησε η επιστήμη και η ανθρώπινη εργασία στη συγκλονιστική εποχή που ζούμε!

         Απευθυνόμαστε
·         σε κάθε αγωνιστή, σε κάθε συλλογικότητα  που επιθυμούν να δώσουν αυτή τη μάχη.
·         Απευθυνόμαστε στον κόσμο του μεροκάματου και του αγώνα.
·         Στη φτωχολογιά, στους ημιαπσχολημένους και ανέργους.
·         Στους αυτοαπασχολούμενους που του κλέβουν ό,τι με ιδρώτα έφτιαξαν.
·         Στους χιλιάδες αγωνιστές και συλλογικότητες που διαφοροποιούνται από την πολιτική των κυρίαρχων κύκλων.
·         Σε όσους συζητάνε και στηρίζουν την ανάγκη ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος.
·         Στους αγωνιστές που  αναζητούν  μια άλλη αριστερά, ικανή να εμπνεύσει και να ενώσει εκεί, στα πεδία των κοινωνικών αναμετρήσεων και τολμηρών αναζητήσεων, και τους καλούμε να στηρίξουν και με την ψήφο τους την προσπάθεια μας!

Στηρίξετε, ψηφίσετε
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, 
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  στη Δυτική Ελλάδα
για:
·         Την πιο βαθιά και ουσιαστική πολιτική καταδίκη του Μνημονίου!
·         Την αποτελεσματική καταδίκη του «Καλλικράτη!
·         Την ανατρεπτική καταδίκη της Ε.Ε. του ΔΝΤ, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ !
·         Των κινήσεων που στηρίζονται από το ΛΑΟΣ, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ  στην περιοχή!

Ø  Κρατήστε θετική στάση στην ανάγκη ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος.
Ø  Υπερβείτε με θετικό τρόπο την πολιτική απομόνωσης και έλλειψης πίστης σε ενωτικούς νικηφόρους αγώνες του ΚΚΕ, την παραλυτική ευρωλάγνα πολιτική στο χώρο του   ΣΥΡΙΖΑ.
Ø  Ναι στην ανατρεπτική κοινή δράση και σε σε ένα ουσιαστικό διάλογο όλης της Αριστεράς.

Στηρίξετε την  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, την  ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  στη Δυτική Ελλάδα για:
Ένα ουσιαστικό βήμα σε ελπιδοφόρο αύριο
για το Εργατικό Κίνημα και την Αριστερά!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα