ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ

Σε λιγότερο από 10 μήνες από την ψήφιση του Προγράμματος Απο -Σταθερότητας και Υπο- Ανάπτυξης το Δεκέμβρη του 2009 έως την υπερψήφιση της αντιασφαλιστικής απορρύθμισης και του “Καλλικράτη”, ενορχηστρώθηκε και προωθήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η μεγαλύτερη αναίρεση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος που είχε ζήσει μεταπολεμικά ο κόσμος της εργασίας.  

Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν ότι μέσα σε αυτό το χρόνο:
-Με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα του Λοβέρδου θα δουλεύουμε μέχρι τα 65 και βάλε,  με συντάξεις πείνας  αντίστοιχες με το επίδομα ανεργίας. Οι μητέρες ανηλίκων, οι πολύτεκνοι, όσοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη το 2010, θα δουλέψουν 1-15 χρόνια περισσότερο για μικρότερη σύνταξη.Το κράτος δεν εγγυάται πλέον τις επικουρικές συντάξεις.
-Όλοι οι εργαζόμενοι μεταφέρονται σταδιακά στο ΙΚΑ το οποίο παραπαίει από την έλλειψη προσωπικού και υποδομών.
-Στο δημόσιο περικόπηκαν έως 20% οι αποδοχές, καταργήθηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός και το δώρο μετατράπηκε σε... επίδομα των 1000 Ευρώ (μεικτά) την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός καλπάζει με 5%, η φορολογία και η ακρίβεια σε βασικά αγαθά ροκανίζουν τους μισθούς. Τόλμησαν ακόμα να καταργήσουν τη 13η και 14η σύνταξη.
-Καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις και απελευθερώθηκε ουσιαστικά το όριο των απολύσεων. Οι νέοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με μισθό 80% κατώτερο του βασικού.
-Με τον Καλλικράτη άνοιξε ο δρόμος των απολύσεων, της υποβάθμισης υγείας και παιδείας, της περικοπής των κοινωνικών παροχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η πολιτική αυτή είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των υποστηρικτών της, του ΛΑΟΣ και της ΝΔ. Στο ίδιο μήκος κύματος οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ΕΕ επιβάλουν σκληρή λιτότητα και περικοπές στο λαό και απειλούν με κυρώσεις τις χώρες που δεν τηρούν το σύμφωνο σταθερότητας.

Θέλουν να φορτώσουν στις πλάτες των μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων τη μείωση  κερδοφορίας των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους! Θέλουν να τσακίσουν κάθε κεκτημένο για να έχουν στη διάθεσή τους ακόμα πιο φτηνό και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό.


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ
 Ήδη τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και της κυβέρνησης προετοιμάζουν την κοινή γνώμη αναφέροντας με δραματικούς τόνους την άνοδο του ελλείμματος του 2009 στο 15,5%! Παρατείνοντας το χρόνο αποπληρωμής των δανείων ετοιμάζονται να βάλουν τη χώρα στο γύψο για 10ετία, προσπαθώντας να κρύψουν το αναπόφευκτο: ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θα κάνουν αναδιάρθρωση του χρέους αλλά με τους χειρότερους όρους για τους εργαζόμενους και τη νεολαία!
-Κυβέρνηση-ΝΔ-ΛΑΟΣ και οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες διαδίδουν ψεύδη για τον «υπέρογκο» αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων,   που βάσει της απογραφής είναι κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. (650.000) και 11η στη σειρά στους μισθούς δημοσίου. Επιδίωξη τους είναι να μειώσουν όλους τους μισθούς στο επίπεδο των 800 και των 1000 ευρώ, να εξισώσουν προς τα κάτω τους μισθούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με... καρότο το «ατομικού μπόνους παραγωγικότητας» που γεννά το γλύψιμο στους επάνω. Οι περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου σημαίνουν υποβάθμιση της ζωής μας. Σημαίνουν λιγότερα δημόσια σχολεία, διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία, βασικές ελλείψεις στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, ιδιωτικοποιημένες πανάκριβες μεταφορές, ενέργεια, επικοινωνίες.
Αυτό που σήμερα παρουσιάζεται ως «φθηνότερο δημόσιο», θα το πληρώσουν αύριο οι εργαζόμενοι ως «καταναλωτές» των καρτέλ των ιδιωτικοποιημένων παροχών και υπηρεσιών.
-Με την άνοδο του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης μετακυλύουν για άλλη μια φορά την κρίση στα φτωχότερα στρώματα την ίδια στιγμή που προαναγγέλλουν νέες φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις!
-Προχωράνε ολοταχώς στη διάλυση και το ξεπούλημα του ΟΣΕ. Δεν μας λένε όμως για τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ούτε το πόσο ασφαλείς ή ακριβές θα ήταν οι ιδιωτικοποιημένες μεταφορές. Επόμενος στόχος το ξεπούλημα μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες και η άνοδος των τιμολογίων για να μπουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες στην αγορά ενέργειας.
-Ο Καλλικράτης φέρνει την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ στην τοπική αυτοδιοίκηση και μαζί ένα κύμα απολύσεων συμβασιούχων και εργαζόμενων σε Νομαρχίες, και οργανισμούς της Τ.Α.
-Μετά το χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας προετοιμάζεται νέος νόμος που θα καταργεί τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και θα κάνει τους εργαζόμενους ανίσχυρους στις πιέσεις του κάθε εργοδότη.
            ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Η ρητορία του Πρωθυπουργού για διαφάνεια και ίσες ευκαιρίες σημαίνει ισότητα στις απολύσεις, την ανεργία, την ανασφάλεια. Εκατό σαράντα χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν απολυθεί τους τελευταίους μήνες από τον ιδιωτικό τομέα καθώς και δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι δημοσίου, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες έχουν βρεθεί στο δρόμο. Ο αριθμός των ανέργων φτάνει το 1.000.000 και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τις 70.000. Η κυβέρνηση πουλάει ως λύση σωτηρίας τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ, στα οποία ο εργαζόμενος θα αμείβεται για χρόνια με ελάχιστα περισσότερα από το ταμείο ανεργίας, προσφέροντας στις επιχειρήσεις φτηνό δυναμικό των 600 ευρώ.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΔΝΤ - Ε.Ε. με τη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ και την κριτική συμπόρευση Κουβέλη, υπονομεύουν το μέλλον μας. Οι κυβερνητικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συναινούν και καταστέλουν τις εργατικές κινητοποιήσεις, υπογράφοντας συμβάσεις μηδενικών αυξήσεων για την επόμενη 3ετία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 -ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ του μνημονίου κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ –ΔΝΤ  και όλων  των νόμων που ψηφίστηκαν για να το εφαρμόσουν. Άμεση έξοδος από το μηχανισμό στήριξης Ε.Ε-ΔΝΤ-ΕΚΤ.  
- ΕΞΟΔΟΣ από ΟΝΕ - Ευρωπαϊκή Ένωση
-Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα, Ρέπα, Λοβέρδου. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 58 (άνδρες) και 55 (γυναίκες), ίση με τον καταληκτικό μισθό.
-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ . 1400 ευρώ κατώτατος μισθός. Όχι στο (κατ’ όνομα) «ενιαίο» μισθολόγιο που προωθεί η κυβέρνηση. Γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας των αγωνιζόμενων κλάδων και χώρων, Δικαίωμα στις Ομοσπονδίες Ιδιωτικού και Δημοσιου να υπογράφουν αυξήσεις πάνω από το όριο της ενιαίας ΣΣΕ.
-Απαγόρευση απολύσεων.
-ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ των μεγάλων επιχειρήσεων, των Τραπεζών, των εφοπλιστών, της Εκκλησίας, των offshore εταιρειών, κατάργηση όλων των φοροελαφρύνσεων του μεγάλου κεφαλαίου, δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών.
-Κατάργηση του ΦΠΑ και διαφόρων τελών στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση της φορολογίας για τους χαμηλόμισθους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους.
 ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ!.
ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, την ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στη Δυτική Ελλάδα με επικεφαλής το Δ. ΔΕΣΥΛΛΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα